El Gran Recapte se celebrarà entre el 25 de novembre i el 6 de desembre i recupera la recollida física d’aliments suspesa durant els dos anys de pandèmia

 

El retorn a la normalitat, després de les restriccions per motius sanitaris de la Covid-19 durant dos anys, retornarà d’aquí a poc més d’un mes la recollida física d’aliments als mercats i supermercats per la campanya del Gran Recapte. Aquest temps de pandèmia es demanaven donacions econòmiques. És per això que el Banc dels Aliments ja ha fet una crida a les persones voluntàries que hi vulguin col·laborar.

Es necessiten unes 18.000 persones per cobrir els punts de donació previstos. La tasca és d’informar qui compra de què és el Gran Recapte i recollir el menjar de les donacions. Fa uns dies, en un acte coincidint amb el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa (17 octubre), el president del Banc dels AlimentsLluís Fatjó-Vilas, recordava que estan atenent un 20% més de persones que abans de la Covid-19.

Les peticions que reben les entitats socials de persones que no tenen cobertes les necessitats alimentàries bàsiques són un bon termòmetre de l’increment de les desigualtats. Ja en tenien moltes d’aquestes peticions a principis del 2020, però amb la pandèmia van augmentar i no s’han reduït ni hi ha previsió que es redueixin amb l’actual increment de preus.

 

Més peticions i menys recursos

Haver d’atendre més persones que mai amb menys recursos. Així és el dia a dia dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya. Des de l’abril han hagut de reduir un 12% la quantitat d’aliments distribuïts per persona i mes. El context d’inflació complica a les entitats que puguin comprar aliments i alhora les empreses ajusten més les produccions i els arriben menys productes per aquesta via.

Amb l’eslògan ‘Ajudar omple’, el Gran Recapte evoca la solidaritat i juga amb la idea d’omplir el rebost i de la satisfacció que comporta participar-hi. És una campanya publicitària creada per l’agència VMLY&R. Artistes com Miqui Núñez i Mariona Escoda, i Marc Riera i Ramon Figueras, de la banda Doctor Prats, han col·laborat en l’espot.

Com fer donacions?

  • Pel web del 25 de novembre fins al 25 de desembre es podran fer donacions.
  • Supermercats: Els dies 25 i 26 de novembre es durà a terme la recollida física d’aliments amb presència de voluntariat.
  • Caixes dels supermercats. Des del 25 de novembre fins al 6 de desembre es podran fer donacions monetàries a les línies de caixa.
  • Mercats i comerç de proximitat: Els mercats i el petit comerç d’arreu del territori se sumaran al Gran Recapte amb recollides d’aliments o amb una campanya de donacions que es vehicularan a través de l’app desenvolupada l’any passat o de l’adquisició de tiquets que es convertiran en aliments bàsics.
  • Bizum 33596
  • Webs cadenes alimentàries: es podran fer donacions en les compres en línia.

Trobareu tota la informació aquí

El Banc dels Aliments necessita 18.000 persones voluntàries per a un Gran Recapte clau