Créixer amb l’acció voluntària. Vine a l’Escola d’Estiu del Voluntariat de Catalunya 2023

 

Al febrer ja es va avançar que l’Escola d’Estiu del Voluntariat (EVV) seria a Lleida el dia 27 de juny, així que esperem que tingueu ben reservada l’agenda per poder trobar-nos allà i gaudir com cada any d’experiències compartides i dels tallers sobre el voluntariat.

Aquest any tenim tallers engrescadors que us podem ajudar molt en la vostra labor de voluntariat, com gestionar les emocions, gestionar amb la màxima resiliència les situacions viscudes o fugir de les situacions que violentin o siguin generadores de violència.

El voluntariat i la gestió dels sentiments són dos temes que poden estar relacionats de diverses maneres. El voluntariat implica dedicar temps i esforç per ajudar els altres de manera desinteressada. Les persones que s’involucren en activitats de voluntariat solen tenir una motivació altruista i un desig de fer una diferència positiva a la vida dels altres o a la comunitat en general. Però, tot i això, el voluntariat també pot ser emocionalment desafiant, ja que sovint i sobretot en els casos de voluntariat social, implica interactuar amb persones que poden estar passant per dificultats, enfrontant situacions difícils o experimentant emocions intenses.

La gestió dels sentiments és un procés que implica reconèixer, comprendre i regular les nostres pròpies emocions, entendre-lesEn el context del voluntariat, la gestió dels sentiments esdevé especialment important perquè ens podem trobar en situacions emocionalment carregades que poden despertar una varietat de sentiments, com tristesa, empatia, frustració, alegria o gratitud, per això és fonamental que els voluntaris siguin conscients de les seves pròpies emocions, tinguin eines per gestionar-les i sàpiguen com manejar-les de manera saludable per evitar l’esgotament emocional o l’anomenat “burnout”.

L’assertivitat, l’empatia i una bona comunicació són fonamentals per fer de l’acte del voluntariat una bona experiència tant pel voluntari com per l’equip o les persones ateses dins el programa que desenvolupi l’entitat.

Aprendre plegats, compartir el coneixement i escoltar els altres ens fa més forts i més savis, per això encara treballem en l’Escola d’Estiu del Voluntariat i en millorar-la cada any.

Esteu pendents, aviat us informarem del programa i dels tallers, però sobretot reserveu el dia 27 de juny per veure’ns a Lleida, a la Llotja.

 

 

 

 

L’Escola d’Estiu del Voluntariat 2023 escalfa motors!