Per segon any consecutiu, Sant Tomàs compta amb un grup de voluntaris europeus, que ha arribat aquest mes de setembre, en el marc del projecte europeu d’Activitats de Voluntariat Internacional Erasmus+, i s’estarà a l’entitat fins al mes de juny del 2019.  Dues persones del grup de voluntaris del curs passat han estat contractades per l’entitat

El grup està format per quatre voluntàries procedents de Croàcia, Itàlia, Polònia i Turquia, d’edats compreses entre els 24 i els 29 anys. Tenen formació en els àmbits de l’educació social, la infermeria o el dret, i comparteixen la sensibilitat cap als temes socials, i en concret vers el sector de la discapacitat intel·lectual. Algunes tenen experiència en aquest sector i d’altres no però veuen la seva estada a Sant Tomàs com una oportunitat per aconseguir-ne, a banda de ser una experiència per créixer personalment i professionalment.

Les voluntàries van arribar a Vic la setmana passada i primer de tot van anar a conèixer els diferents serveis de Sant Tomàs. Se’ls va fer un acte de benvinguda a Sant Tomàs on hi van participar el president, Toni Ramírez, el director general, Ricard Aceves, la directora de l’Àrea Laboral de les Persones, Tina Gonzàlez i el coordinador del projecte de voluntariat europeu, Raül Torras.

Des d’aquesta setmana ja han començat a fer tasques de voluntariat en diferents serveis de Sant Tomàs: el Centre Ocupacional Sant Tomàs, el Centre Riudeperes, l’escola l’Estel i el Cub CAR, que comptarà amb les voluntàries en totes les activitats de lleure i esport que realitza.

Cal destacar que del grup de 7 voluntaris europeus que van fer estada a Sant Tomàs el curs passat, un cop acabat el projecte de voluntariat dues noies s’han quedat a treballar a Sant Tomàs, en concret han estat contractades per fer tasques de monitoratge a l’escola l’Estel i de suport a les Llars Clarella.

 

Arriba un nou grup de voluntaris europeus a Sant Tomàs