L’Escola d’Estiu del Voluntariat 2022 reprèn el format presencial i itinerant, tal i com es feia abans de la pandèmia. En aquesta edició l’Escola es fa a Vic, a la Universitat, el dia 7 de juliol, i ens agradaria molt que les entitats del municipi i de la comarca puguin assistir-hi.

Aquesta activitat formativa és gratuïta per a les persones voluntàries de les entitats. Pensem que és una bona ocasió per formar-se i per compartir experiències amb la resta de persones voluntàries que hi assistiran.

 

Taller 1: Obrim l’entitat al món: vídeos amb el mòbil per a les xarxes socials

Llenguatge audiovisual bàsic i codi ètic per als enregistraments

En el dia a dia de l’entitat la difusió de les tasques que realitzem s’ha convertit en un element clau per donar-nos a conèixer, comunicar qui som, què fem i sobretot quin és l’impacte que tenim a la societat. En l’entorn de les xarxes socials les imatges i els vídeos adquireixen una gran importància i el mòbil és una gran eina que ens pot ajudar a realitzar contingut de valor però, què hem de tenir en compte? Com podem utilitzar-lo de forma senzilla però efectiva?

Aprendre els aspectes tècnics bàsics i necessaris per a enregistrar i editar un vídeo de qualitat amb l’única ajuda del mòbil és l’objectiu d’aquest taller. Decidir els millors enquadraments, la durada de cada pla, retallar, afegir transicions, rètols i seguidament decidir quins són els millors formats per compartir-lo són alguns dels aspectes més destacats.

Tot això tenint en compte que a l’hora de fer un vídeo no tot s’hi val: cal respectar la privacitat de les persones que apareixen a les imatges mitjançant tècniques i consells específics per actuar amb rigorositat.

 

Taller 2: Responem al canvi: les persones estan per sobre dels processos!

L’agilitat tècnica i organitzativa en la gestió de projectes i del voluntariat en temps d’incertesa i volatilitat

L’AGILITAT: fa 22 anys un conjunt de persones van dissenyar i desenvolupar una sèrie d’eines, pràctiques i entorns de treball específicament pensats per donar resposta a situacions complexes, volàtils, ambigües i d’incertesa. Ho van fer amb un manifest basat en valors i principis de treball 100% compatibles amb la gestió d’organitzacions sense ànim de lucre i projectes on participen voluntaris/es.

El taller oferirà diverses eines i estratègies aplicables a les tasques que es duen a terme a l’entitat. L’objectiu és garantir una bona adaptació a contextos canviants i variables i una participació eficaç en el conjunt de l’equip.

 

Taller 3: El poder del joc

Posem en marxa l’actitud lúdica: el joc com a eina de motivació dels equips

“Estratègia consistent a utilitzar la mecànica del joc en contextos aliens a aquest, amb l’objectiu d’incentivar un canvi de comportament de les persones o transmetre un missatge concret”. Això és el que s’entén per ludificació però, com ens pot ajudar el joc a l’hora de motivar els nostres equips? No hi ha aprenentatge sense emoció i el joc forma part del nostre ADN, és per això que és una gran eina a l’hora d’interactuar, relacionar-se, aprendre, formar-se… perquè sovint, quan ens deixem anar és quan millor connectem amb la gent que ens envolta.

En aquest taller experimentarem el poder del joc. Coneixerem els seus beneficis i veurem com el joc és un mecanisme privilegiat per a la motivació, aprenent els principals conceptes i jugant amb alguns dels recursos de ludificació més poderosos.

Trobareu més informació aquí

Arriba l’Escola del Voluntariat d’Estiu a Vic