Davant l’emergència sanitària actual, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posa a disposició de les administracions públiques i les entitats socials la plataforma Connecta’t al voluntariat per donar suport a persones vulnerables.

Connecta’t al Voluntariat pot ser una eina útil i eficient per amplificar les crides ja fetes des de l’àmbit local, arribar a més gent  i esdevenir  així un espai web de referència per agrupar les diferents crides dels poders públics i de les entitats. D’aquesta manera, la ciutadana que estigui en disposició d’organitzar-se per atendre les necessitats bàsiques de la població vulnerable podrà trobar propostes que encaixin amb les seves possibilitats d’acció.

Les crides que es poden difondre a través del portal són les que compleixen amb les instruccions i recomanacions publicades tant pel Departament de Treball Afers Socials i Famílies com pel Departament de Salut. En aquest sentit, recordem que el voluntariat en l’àmbit sanitari queda totalment desaconsellat pel perill que comporta la possibilitat que cada persona voluntària es transformi en un agent transmissor de la malaltia.

Al següent enllaç trobareu informació sobre com registrar-se a la plataforma, publicar les crides de voluntariat i com contactar amb les persones interessades. Destacar que la ciutadania interessada a participar d’una crida concreta podrà accedir a la informació de cada una d’elles consultant la pàgina sense necessitat d’estar registrat.

Aquelles persones o entitats de la ciutat de Vic que vulguin desenvolupar un voluntariat o bé fer algun tipus d’oferiment, poden contactar amb ciutadania@vic.cat i es vehicularan a partir de les necessitats i iniciatives voluntàries existents a la ciutat, que en són moltes.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament també es fa una crida perquè totes les persones del municipi que disposin d’impressores en 3D o que sàpiguen cosir, i vulguin oferir-se a elaborar material per fer front a la pandèmia, poden dir-ho a la bústia ciutadana per tal que es coordinin els oferiments amb la xarxa de voluntariat local.

 

Les propostes de voluntariat del món local davant del COVID-19