El Gran Recapte aquest any és virtual. Es substitueix la recollida física d’aliments per donacions virtuals d’aliments a la caixa dels supermercats del 16 al 21 de novembre, i per aquest motiu es busquen voluntaris per informar sobre el canvi de model. 

“Per a molts, la nova realitat és una nevera buida”. Aquesta és la colpidora frase que enguany és l’eslògan de la campanya del Banc dels Aliments. Una recollida de menjar que s’ha adaptat a la situació actual i es farà de manera virtual per evitar contagis. Des de l’entitat es fa una crida a tothom, qui pugui, a col·laborar, ja que enguany argumenten que “és més necessària que mai”.

Aquesta 12a edició del Gran Recapte arriba en un dels moments més complicats dels últims anys. La pandèmia del coronavirus ha fet créixer el nombre de famílies que necessiten ajuda i també ha agreujat la situació de vulnerabilitat i pobresa de moltes altres. De fet, es calcula que la irrupció de la Covid-19 ha representat un 40% d’augment de la demanda d’aliments.

Per fer la recollida d’aliments, serà el mateix personal dels supermercats qui convidi a la ciutadania a fer donacions d’entre 3 i 50 euros a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un Codi Gran Recapte que s’oferirà al donant. Aquestes donacions als supermercats es podran fer a partir de dilluns 16 de novembre i fins al dissabte 21 en els principals supermercats del país.

També es poden fer donacions en línia a través de la web del Gran Recapte. Els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució d’aliments. Aquest any s’incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

El divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, en alguns supermercats també hi haurà presència de voluntariat, que explicarà la importància de seguir col·laborant en el Gran Recapte. Per ser voluntari cal inscriure’s a través del formulari d’inscripció de la pàgina web del Gran Recapte (Les dades no es guarden d’un any per l’altre, de manera que cal inscriure’s de nou) o bé trucant al 93 885 62 62.

Fes-te voluntari

Dóna aliments

Difon la campanya

Es busquen voluntaris/es per el Gran Recapte d’Aliments