La iniciativa dels bancs dels aliments per recollir menjar només té 4.000 dels 10.000 voluntaris i voluntàries que necessita per als dies 19 i 20 de novembre.

Tots els motors organitzatius del Gran Recapte estan en marxa i es fa una crida a les persones voluntàries perquè s’animin a apuntar-s’hi. De moment, ja hi ha 4.000 persones inscrites, però encara en falten 6.000 per cobrir els torns que s’organitzaran als supermercats els dies 19 i 20 de novembre. El voluntariat haurà d’informar a qui entri a comprar sobre com col·laborar amb la campanya, ja sigui fent un donatiu econòmic a la caixa de l’establiment o a través del web des de casa.

Tot i que serà una campanya sobretot virtual, el Gran Recapte tornarà a tenir voluntariat als establiments per animar les donacions monetàries el divendres 19 i dissabte 20 de novembre. A més, per primer cop s’hi podrà sumar el petit comerç a través d’una nova App. Fan una crida per mobilitzar uns 10.000 voluntaris i voluntàries per aquesta 13a edició. El registre és molt senzill a www.granrecapte.com. Estaran a l’entrada de la botiga amb una armilla d’un sol ús i mascareta. Faran torns de quatre hores cobrint les botigues més significatives.

Des de l’arribada de la Covid-19, el nombre de persones ateses pels Bancs dels Aliments a Catalunya, per intentar que tinguin una alimentació suficient i saludable, s’ha incrementat un 35%. És el que moltes entitats anomenen una situació d’emergència. Així, els quatre Bancs dels Aliments porten distribuïts des de principis d’any 23.284.665 quilos a 267 mil persones de mitjana mensual.

Així, el Gran Recapte proposa aquest any diferents formes de participació:

  • Fer un voluntariat el 19 o 20 de novembre.
  • Fer una donació a través del web granrecapteonline.com entre l’11 de novembre i l’11 de desembre.
  • Fer una donació monetària a les caixes dels supermercats a través d’un codi entre el 19 i el 27 de novembre.
  • Fer una donació al comerç de barri, botigues i mercats, a través d’una App. Aquests diners es convertiran en menjar per a una entitat del barri.
  • BIZUM 33596.
  • Fer una donació en una compra en línia en les cadenes d’alimentació col·laboradores.

 

Trobareu més informació aquí.

Crida urgent del Gran Recapte per aconseguir 6.000 persones voluntàries