Tracta’m bé és una campanya de conscienciació i prevenció del maltractament cap a les persones grans. El projecte promogut per l’Ajuntament s’ha treballat conjuntament en una comissió mixta formada per gent gran usuària de diversos serveis i entitats i treballadors i treballadors vinculades amb serveis per a les persones grans.

Aquesta campanya té per objectiu prevenir els maltractaments a les persones grans de Vic, sensibilitzar la població sobre els diferents tipus d’abús, promoure el respecte cap a la gent gran i detectar i donar resposta a possibles casos d’abús i maltractament vers aquest sector de la població. És de gran importància posar el focus en el silenci dels maltractaments cap a la tercera edat, ja que s’estima que 1 de cada 10 persones grans pateix maltractament silenciat.

 

Per aquest motiu es busquen persones voluntàries que vulguin col·laborar a l’hora de fer difusió sobre aquesta campanya als establiments de la ciutat. Si hi estàs interessat/da et pots inscriure a una de les següents entitats:

  • Creu Roja (C/ Molí d’en Saborit nº 5)
  • ASHES (C/ St Pau nº 11)
  • Càritas (C/ St Just nº 3)

O també pots trucar a un d’aquests números: 747850923 / 747856635

 

Accions amb tracte

La campanya es nodrirà de quatre grans accions per poder arribar a tots els actius que formen la societat.

•        Situacions amb tracte: Consisteix en una sèrie de fotos, acompanyades de frases on s’expressen diverses situacions que exemplifiquen i sensibilitzen sobre el bon tracte amb les persones grans.

•        Establiments amb tracte: Es pretén teixir una xarxa d’establiments que puguin ser detectors de possibles casos de maltractaments a persones grans.

•        Aules amb tracte: Recull d’històries de ficció per donar a conèixer els diferents tipus d’abusos que pot patir la gent gran.

•        Relats amb tracte: Treballar de forma lineal entre els centres sociosanitaris, el centre de dia o els de centres educatius de Vic.

 

 

Cerquem voluntaris per fer difusió del projecte “Tracta’m bé”