El passat 10 de desembre el Centre de Normalització Lingüística d’Osona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic i altres entitats de la ciutat, va crear una xarxa de voluntariat amb l’objectiu de millorar la lectura i l’escriptura en llengua catalana, així com l’alfabetització, de persones que presenten mancances en aquest sentit.

A través del voluntariat de les entitats col·laboradores d’aquesta xarxa, així com de persones a títol individual que vulguin participar del projecte com a voluntaris/àries, s’oferirà suport per a l’aprenentatge del català entre els i les ciutadanes que presenten dificultats de comprensió lectora i escriptura. Dolors Solà, directora del CNLO, assegura que per fer de voluntari/ària “no cal cap titulació universitària, sinó uns coneixements bàsics”.

A més, la Universitat de Vic s’encarregarà de fer una petita formació als i les voluntàries per a què puguin fer aquesta tasca d?ensenyament de la llengua catalana, així com facilitar-los recursos i material didàctic.

Des de la VA! Vic Acció! Borsa del Voluntariat fem una crida als voluntaris i les voluntàries de la borsa, així com a la ciutadania en general, per a què col·labori en aquest projecte de difusió de la llengua catalana. Recorda que per a més informació ens pots trucar al 93.883.24.95 o bé enviar un missatge a través del “contactar” d’aquesta pàgina web.

Voluntariat a Vic per millorar el coneixement de la llengua catalana