CREU ROJA OSONA

MISSIÓ
És treballar amb i per a les persones més vulnerables , en l’àmbit nacional i internacional, mitjançant accions de caràcter preventiu, assistencial, rehabilitador i de desenvolupament dutes a terme essencialment per voluntariat.

VISIÓ
La Creu Roja, com a organització humanitària i d’acció voluntària arrelada a la societat, donarà respostes integrals des d’una perspectiva de desenvolupament a les víctimes de desastres i emergències, a problemes socials, de salut i mediambientals.

ORGANITZACIÓ CREU ROJA A OSONA
La nostra activitat arriba a 51 municipis de la comarca d’Osona amb la participació dels nostres socis/es i voluntaris/es de tota la comarca. Amb una administració liderada per un president, sis vocals, un representant de l’Ajuntament de Vic, un representant del Consell Comarcal d’Osona. Tot això elegit a través d’un procés electoral.

Actualment tenim:

Voluntaris/es: 178
Socis/es: 3.095

ASSOCIACIÓ TAPÍS

L’ASSOCIACIÓ TAPÍS es una entitat sense ànim de lucre que es va crear a principis de l’any 1985, i que des dels seus inicis ha anat treballant per la inclusió al mercat laboral de persones amb dificultats d’inserció
D’acord a noves necessitats detectades, i sense oblidar els seus objectius inicials, a l’any 2008 l’Associació ha constituït una empresa d’inserció sociolaboral.

Per altre part, l’Associació porta a terme un programa d’itineraris formatius per a persones preceptores de la renda mínima d’inserció. Es tracta d’un procés d’acompanyament per tal de facilitar la inserció laboral de les persones preceptores de la Renda Mínima.

Per una entitat com la nostra, la col·laboració e implicació del voluntariat es una eina important a l’hora de poder endegar i tirar endavant una part dels nostres projectes.

ADFO

L’Associació Disminuïts Físics d’Osona (ADFO) és una entitat sense ànim de lucre i declarada d’Utilitat Pública creada el 1982 per un grup de persones afectades per un o altre tipus de disminució física amb l’objectiu de donar resposta a les dificultats que presenten les persones amb una discapacitat física. La finalitat és propiciar un moviment associatiu dins el col·lectiu i facilitar la informació i orientació necessària en cada cas a nivell personal, social, educatiu i laboral.

El nostre principal objectiu és vetllar per aconseguir la plena integració social de les persones amb disminució física de la comarca d’Osona, així com difondre i promoure els valors i activitats necessàries per tal de millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu i potenciar al màxim el seu grau d’autonomia personal.

Actualment, realitzem diverses actuacions dirigides a promoure la inclusió de totes aquestes persones, lluitant contra la discriminació que pateixen algunes d’elles a l’hora de desenvolupar-se en qualsevol dels àmbits socials.

CÀRITAS ARXIPRESTAL VIC

Càritas té com a objectiu promoure, orientar i coordinar l’acció caritativa amb la finalitat d’ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de les persones, concretament aquelles que formen part dels sectors social més desfavorits.

Càritas a través dels programes socials, educatius i laborals adreçats a col·lectius amb especials dificultats té com a principal objectiu aconseguir la plena autonomia de la persona. Els serveis que actualment es presenten des de Càritas Arxiprestal de Vic són:

Servei d’Acollida
Servei d’Atenció social i seguiment
Servei de Recursos Bàsics
Programa “Avancem”
Llars d’Acollida temporal
Reforç escolar
Taller d’horticultura
Taller de Jardineria “Miquel Martí i Pol”
El racó d’acollida
Menjador social
Banc d’aliments
Projecte “Necessitats amagades”
 

CLUB CAR

Servei de lleure i esport de l'Associació Sant Tomàs

La campanya “Busquem gent capaç” té per objectiu aconseguir persones disposades a col·laborar en les activitats de lleure i esport de l’entitat. La campanya està enfocada a tots els públics on tothom podrà trobar una activitat amb la que col·laborar dedicant-hi el temps de què disposi.

Des del Club Car s’ofereixen activitats de lleure com: sortides i excursions, vacances, tallers de teatre, manualitats… i, esports com; la natació, el basquet, l’atletisme, la gimnàstica esportiva, el tennis, el tennis taula, el hoquei, el futbol sala, la petanca i el bàdminton.
Document: Més informació (929.56 kb)

SANT TOMÀS – PARMO

Som una entitat sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, no governamental i no confessional, que col·laborem amb les administracions i institucions públiques i privades per dur a terme la nostra missió: Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a la Comarca d’Osona.

L’Associació va ser fundada el desembre de 1966 per un grup de set famílies amb fills amb discapacitat. Iniciàrem l’activitat l’any següent amb la posada en funcionament de l’escola l’Estel, amb tan sols 9 alumnes. Actualment comptem amb prop de 2.000 socis, i durant l’any passat vàrem atendre a 1.180 persones, i entre la plantilla de gairebé 500 treballadors, més de 160 tenen algun tipus de discapacitat.
L’entitat gestiona en l’actualitat el centre d’atenció precoç Tris Tras, l’escola l’Estel (centre de pedagogia terapèutica), el servei d’inserció laboral Eina, el centre especial de treball i centre ocupacional TAC-Osona, el servei d’habitatge Llars Clarella, el Centre Riudeperes per a persones amb necessitats d’atenció generalitzada, el club de lleure i esport Club Car i el servei Respir per a les famílies.

Voluntaris Reiki

Voluntaris Reiki ha obert una delegació a Vic amb la finalitat de compartir Reiki amb col·lectius de persones necessitades de la zona. Per a poder portar a terme aquest objectiu són necessaris voluntaris amb formació en Reiki que desitgin dedicar part del seu temps a aquesta tasca tan lloable, acceptant el compromís que això implica. Si desitges ser voluntari/ària si us plau posa’t en contacte amb la Dolors, la coordinadora de la delegació, al 660 077 545 o en envia’ns un correu a info@voluntariosreiki.com . Moltes gràcies.

Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes

L’Hospitalitat és un moviment d’esglèsia i laic, sense cap ànim de lucre, realitza una tasca social des del voluntariat, dirigida a persones amb alguna malaltia o discapacitat, amb l’objectiu d’aportar-los un enriquiment a la seva vida a través de les diverses activitats que realitzem.

Fundada l’any 1967, comptem amb un nombrós grup de persones que dediquen part del seu temps lliure a realitzar una tasca de voluntariat d’ajuda vers l’altre. És una tasca molt maca i agraïda, ja que el voluntari potser rep molt més del que pugui aportar. Tothom hi té cabuda, sigui quina sigui la seva edat, estatus social o econòmic.

Ens distribuïm entre els bisbats de Vic i de Solsona, els quals ja fa més de 40 anys que realitzen conjuntament el pelegrinatge a Lurdes; essent, entre altres, la principal activitat que duen a terme les dues Hospitalitats.