Més informació sobre voluntariat

Documentació d’interés per al món del voluntariat

Aquí podreu trobar tota la la documentació d’interès per al món del voluntariat: lleis, reglaments, cartes, … Us animem a que hi dongueu un cop d’ull!

A més, si trobeu a faltar alguna documentació que coneixeu i que us agradaria que incloguessim aquí, només cal que cliqueu a “suggerir contingut” i ompliu el formulari que us apareixerà. Moltes gràcies per les vostres aportacions!

Ordre 2 de juny 1994, Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya

Creat l’any 1994 amb l’objectiu d’impulsar i reconèixer la formació en matèria de voluntariat, així com garantir l’oferta formativa per a les persones voluntàries. D’aquest pla se’n deriva la posada en marxa de la Subdirecció General de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.

I Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat

Document que recull el conjunt de mesures que es volen desplegar des del govern de Catalunya i les entitats representatives de voluntariat per a assegurar la promoció i el desenvolupament de les entitats d’aquest sector i el conjunt de l’associacionisme català per als propers 4 anys. Signat l’1 d’abril de 2008.

Carta del Voluntariat

Document consensuat al I Congrés Català del Voluntariat celebrat a Barcelona el 29 d’octubre de 1995 i seguint les recomanacions del Consell d’Europa i el Parlament Europeu en matèria de voluntariat. Reconeguda pel Parlament de Catalunya en la Resolució 98/V de 29 de maig de 1996.

Document: carta_38536.pdf (9.59 kb)

Ley 6/1996, de 15 de enero, del Voluntariado

Regulació de les activitats sobre voluntariat a l’Estat espanyol, així com els drets i deures de les persones voluntàries.

Document: LleidelVoluntariat_38535.pdf (186.65 kb)