L’any 1985 l’Assemblea General de Nacions Unides va establir la data del 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat per a reconèixer el compromís de les persones voluntàries al món. En aquest sentit, l’Ajuntament de Vic organitza el Dia del Voluntariat 2013 el proper dimecres 18 de desembre de 2013 a partir de les 18h. a la Sala Modernista del Casino de Vic (Carrer Verdaguer, 5).

Aquest acte, que com cada any s’organitza en el marc de la Borsa del Voluntariat de Vic VA! Vic Acció!, pretén ser un espai d’homenatge per a totes les persones que realitzen tasques de voluntariat a Vic; a més, aquesta és també una jornada en que es reflexiona i es debat sobre qüestions relacionades amb l’àmbit del voluntariat i que tanta importància té per a la nostra ciutat.

Per aquest any s’ha preparat una jornada molt especial que s’iniciarà amb el lliurament del Premi Vic Acció! 2013 a dues persones que han destacat per la seva trajectòria voluntària a la ciutat:  Núria Casamitjana i Marià Vilaró, impulsors de l’Associació d’Acollida el Tupí, que diàriament ofereix un servei de menjador comunitari per a persones amb dificultats.

A continuació, es donarà pas a una taula rodona que debatrà entorn “La situació del voluntariat social a les entitats sense ànim de lucre en un moment de crisi econòmica”. La introducció anirà a càrrec de Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), i d’Eva Ribera, cap del Servei de Promoció de l’Associacionisme i el Voluntariat de la Generalitat de Catalunya. A més, per al debat es comptarà amb la participació de Pep Freixa (Associació Tapís),  Jordi Molas (Associació Sant Tomàs) i David Puigsasllosas (Agrupació de Sords de Vic i Comarca).

Finalment, seguint la iniciativa de les darreres edicions, durant aquest acte es recolliran aliments per al Banc d’Aliments/Rebost Solidari de la ciutat i s’anima a les persones assistents a que, voluntàriament, aportin algun producte de llarga durada o de difícil acapte (llet, oli, patates, conserves de peix en llauna, fruita en llauna, papilles i llet de continuació per a nadó, …) per a fer arribar a aquest projecte.

Des de la Borsa del Voluntariat VA! Vic Acció! us convidem a participar activament de la jornada.

 

Dia del Voluntariat 2013